به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه مستقر در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، خانم فاطمه صادقی از اساتید جامعة الزهراء(س)، سه شنبه شب در نشستی علمی با موضوع"آیات و روایات در نقد قانون جذب" که به همت بخش حوزوی، در محل نشست های علمی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد، اظهار داشت: مقوله قانون جذب در تمامی دنیا مطرح و تنها مختص ایران نیست.
وی گفت: مقوله جذب از نظر ما قانون نیست و اگر گاهی از آن با عنوان قانون یاد می کنیم به دلیل کاربرد این لفظ در جامعه است.
این استاد جامعة الزهراء(س) خاطرنشان کرد: اصل فرضیه جذب را از قانونی که نیوتن کشف کرد گرفته اند، اما پیروان این فرضیه معتقدند که اصل قانون جذب برای ذهن بوده و این ذهن است که می تواند همه چیز را به خود جذب کند.
وی افزود:پیروان فرضیه جذب می گویند؛ اگر می خواهید باورها و تفکرات تان در خارج محقق شود باید اصل خلاقیت و آفرینندگی ذهن را باور داشته و ایمان داشته باشید که همه توانایی ها در ذهن است.
خانم صادقی بابیان این که بیشترین تکیه پیروان فرضیه جذب، روی قدرت تجسم ذهن است، اضافه کرد:آن ها می گویند انسان باید آن قدر با خواسته های خود فکر کرده و به نوعی با آن ها زندگی کند تا فکر کند آن را در دست های خود دارد؛ یعنی از طریق قدرت تجسم می توان به آن چه در فکر هست رسید.
وی گفت:پیروان قانون جذب حتی معتقدند که انسان های موفق تاریخ همگی طبق این قانون عمل کرده و این تفکر را نسل به نسل و به صورت یک راز به فرزندان خود منتقل کرده اند و این عقیده ای که قبلا به صورت راز بوده، امروز توسط ما آشکار و در اختیار همه مردم قرار گرفته است.
این کارشناس علوم دینی خاطرنشان کرد: شروع بازاری شدن تفکر فرضیه راز یا فرضیه جذب، بعد از پخش فیلم سینمایی راز بود که از سال 2006توسط کارگردان استرالیایی پخش شد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه حتی چند بار این فیلم سینمایی در سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش و بارها میزگردهای زنده تلویزیونی برای نقد آن برپا شد، اما با کمال تأسف اکثر کارشناسان این فیلم سینمایی را تأیید کردند.
خانم صادقی با بیان این که حتی اولین کتاب فرضیه راز و یا فرضیه جذب در یک سال، 36بار تجدید چاپ شد، گفت: هم اکنون 300 عنوان کتاب با عنوان جذب و قانون راز در کشور ما وجود دارد و علاوه بر آن 100عنوان کتاب دیگر نیز با موضوع و قالب قانون راز منتشر می شود.
وی با بیان این که اگر ما در مقام نقد فرضیه راز هستیم، منکر جهات مثبت آن نیستیم، گفت: از نکات مثبت این فرضیه امیدبخشی و با نشاط شدن فرد است و نیز قائل به شعور بخشی کائنات می باشد؛ اگر چه اسلام فراتر از این، معتقد است که کائنات علاوه بر شعور بخشی، آگاهی نیز دارند.
استاد جامعة الزهراء(س) خاطرنشان کرد: آن چه که محل نزاع ما با فرضیه راز است این که آن ها تفکر و ذهنیت را به عنوان علت تامه حقیقت های خارجی در بیرون می دانند.
وی گفت:امروزه مروجین این فرضیه در کشور ما سعی در بومی سازی این تفکر داشته و حتی سعی کرده اند این فرضیه را با آیات و روایات اسلامی تطبیق دهند.
خانم صادقی با بیان این که پیروان فرضیه جذب ادعاهای دروغی دارند، گفت: اولین ادعا این است که انسان بر پدیده های خارج از وجود خود مؤثر است و این یکی از موارد اختلافی با اسلام است؛ زیرا اسلام می گوید ا نسان بر روان و دیگر ابعاد درونی خود تسلط دارد و به همین دلیل اگر زیاد به خوبی ها فکر کنیم به سمت خوبی رفته و اگر به بدی ها به بدی گرفتار خواهیم شد.
وی افزود: مرحله دیگر این که این ها ادعا می کنند، ذهن انسان خالق و آفریننده است و برای اثبات این فرضیه خود ادله ای دارند که مهمترین آن ها ادعاهایی است اما فقط می گویند ما آن را تجربه کردیم.
این استاد حوزه علمیه خواهران با بیان این که مهمترین اشکال این فرضیه کامیابی منهای اخلاق است، گفت: دومین اشکالی که به این فرضیه وارد است این که احساسات را به عنوان راهنمای تصمیم گیری دانسته اند، یعنی مبنای تصمیم گیری فرد بر مبنای احساس است ، نه عقل و این برخلاف آموزه های قرآنی است که می گوید باید بیشتر از احساس به عقل رجوع داشت.
وی افزود: گاهی در ماه رمضان احساسات، ما را دعوت به شرب کند، اما عقل می گوید امتثال امر مولا ما را به رشد می رساند و از این رو از شرب دوری می کنیم.
خانم صادقی اضافه کرد: اگر بنا باشد که احساسات بر عقل غلبه کند، هیچ وقت مادری فرزندش را به جبهه نمی فرستد، اما برای حفظ کشورش که با عقل به آن رسیده از احساسش عبور می کند.
خاطرنشان می شود بخش حوزوی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، با 20غرفه تخصصی، تا 25 ماه رمضان در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برپاست و همه روزه از ساعت 16 لغایت24پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.